Saviti delikatesai

Dojo Tofu – pragaras žuveliokams

Dojo Tofu Dar vadinamas Tofu pragaru, Kirtiklių pragaru, Pragaro puodyne ir pan., o Vakaruose kartais klaidingai pavadinama „Ungurių mailiaus tofu“.

Tai legendinis japonų patiekalas, kurio svarbiausias ingredientai yra mažo ūgio Dojo kirtikliai (į mažus ungurius ar vijūnus panašios žuvelės) ir tofu (sojų varškė). Jis neabejotinai įkvėpė MTV šou „Punk‘d“ ir, tikrai neabejotinai, patį Liuciferį.

Pats Dojo Tofu receptas paprastas, tarsi dviejų kiaušinių kiaušinienė. Pradedate kaisti truputį vandens ir, kai jis jau būna gana karštas, ant dugno įdedate gabalą tofu, o tada iškart ant viršaus dedate Dojo. O šie žuveliokai raitosi kaip papratę ir bando pasprukti rausdamiesi į vėsią „varškę“, - nes juk juos reikia sudėti gyvus! Kur ten! Tofu ima kepti, ir mažosios dojo, ką tik manę, kad išvengė karšto vandens, gyvos iškepamos tofu viduje.

Paruoštas patiekalas yra tarsi šveicariškas sūris (na, tam tikru laipsniu). Tik tuštumos jame susidarė ne fermentacijos procese, o žuveliokų, desperatiškai bandžiusių rasti išsigelbėjimą, dėka.

Kas blogiausia, jei pabandysite kažką panašaus susimeistrauti patys (aišku, vietoje dojo imdami vijūnus ar kitus panašias „tautiškas“ žuveles) – tai labai tiksliai laikyti laiko, reikalingo patiekalui paruošti. Tad, kol patiekalas pavyks geriausiai, teks gyvais iškepti nemažai žuveliokų.

Argano aliejus
Silkė ir kita...
Saviti delikatesai
Delikatesai: Balutas
Naujiena: Baobabo vaisiai
Barščiai ir salotos iš žuvų
Imbieras - virtuvėje ir vaistams
Dilgėlė – švelni kaip šilkas...
Man pietums trejetą gyvačių!
Apie sėlenas ir karštą arbatą
Skrebučiai: paprasta, greita ir skanu
E-bylos: ko nepasako mistiniai E-kodai?
Kaip maisto išvaizda ir kvapas atsiliepia jo skoniui?
Žarnyno bakterijų perspektyva
Alavijai - dekoratyvus vaistas
Gydantys garso virpesiai
Soma, gėrimas iš musmirės?
Pienas – už ir prieš
Viskas iš obuolių
Dygliuotoji kardažolė
Patiekalai iš žuvies
Užveiskite vijūnų!
Kokos ritualai
Vartiklis