Obuolių pyragas
Vėjas per naktį prikrėtė obuolių. Lietus jau nustojo lyti, bet lauke šalta ir šlapia. Tokiu laiku geriausia sėdėti namuose, o jaukiausia vieta - virtuvė. Virtuvėje net indus plauti visai malonu, nes šiltas vanduo maloniai šildo rankas. Orkaitėje tuojau pakvips kepamas obuolių pyragas. Jis iš tos pačios obels obuolių, kuri taip nuostabiai žydėjo pavasarį, o rudeniop, neatlaikiusi obuolių naštos, nulūžo jos viena šaka. Kita šaka ji pasirėmė į mano balkoną, sakytum siūlo savo vaisius, ar prašo nuskinti, palengvinti jos dalią. Gaila, nespėjau vakar to padaryti, nes lietus parvijo mane namo, o vėjas pats atliko tą darbą.
Štai ir sėdžiu aš dabar savo jaukioje virtuvėje, man šilta ir gera, nes jau kvepia obuolių pyragu, tuojau kaisiu arbatą ir valgysiu vakarienę.
Obuolių pyragas 4 -5 obuoliai, 4 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 1 stiklinė miltų, džiuvėsių.Obuolius nulupti, išimti sėklides, supjaustyti ir sudėti į skardą pabarstytą džiūvėsėliais. Kiaušinius ir cukrų išplakti, sumaišyti su miltais, gautą masę užpilti ant obuolių. Iškepti. Ir ... skaniai valgyti!
Paulina Varnaitė
Taip pat skaitykite:
P. Varnaitė. Obelis
Viskas iš obuolių!
Vartiklis